De Braziliaanse politie is er in geslaagd de plastisch nep-chirurg Dr. Bumbum op te sporen en te arresteren. Dr. Bumbum sloeg op de vlucht, nadat een van zijn patiënten overleed nadat hij in zijn huis overleed een bilvergrotingsoperatie op haar had uitgevoerd.

Dr. Bumbum

Denis Furtado, zoals de dokter echt heet, had de 46-jarige Lilian Calixto een aantal injecties toegediend, die volledig verkeerd uitpakten. Toen Lilian steeds zieker begon te worden tijdens de operatie, werd ze met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze enkele uren later overleed.

Dr Bumbum, een grote bekendheid in zijn land en die regelmatig op de Braziliaanse tv te zien is en zo’n 650.000 volgers op Instagram heeft, besloot hierop de benen te nemen.

De politie arresteerde donderdag Denis Furtado, zijn vriendin en zijn moeder die met hem samenwerkten in een advocatenkantoor. Een vierde verdachte zou nog voortvluchtig zijn. Dr. Bumbum beweert op zijn Instagram account onschuldig te zijn en oneerlijk behandeld te worden. Volgens hem is er sprake van een ongeluk en kreeg Calixto een hartaanval in het ziekenhuis.

Plastisch chirurg Dr Bumbum op de vlucht na dodelijke operatie